Maaskant ontslagen in Limburg

12-11-2019 Sport Redactie


VENLO - Robert Maaskant moet op zoek naar een nieuwe baan. Hij werd gisteren ontslagen bij VVV.

De Schiedammer is de eerste trainer in het Nederlandse voetbal die dit lot dit seizoen, na dertien speelronden, treft. Jaap Stam trok twee weken geleden zelf zijn conclusies en nam ontslag.

Maaskant werd eergisteren uitgenodigd voor een gesprek op de club en kon toen al aan zijn water voelen welke kant het op zou gaan. Het is niet de eerste keer dat de Schiedammer vroegtijdig zijn congé krijgt. Het gesprek met clubvoorzitter Ineke Gutterswijk-Luiten, algemeen directeur Marco Bogers en manager Voetbal Stan Valckx bleef kort; toen duidelijk was dat Maaskant aan de kant werd geschoven, kapte hij het gesprek af.

In gesprek met journalisten daarna sprak Maaskant van 'een onaangename verrassing' en 'heel teleurstellend'.  Maar: "Ik weet hoe het werkt. Als je zes wedstrijden op rij verliest, is de trainer de Sjaak. Punt."

Volgens Maaskant betrof het een gezamenlijk besluit van de raad van commissarissen en de directie. "Ikzelf had echt nog wel het vertrouwen dat we het weer op de rit zouden krijgen bij VVV. Dat we zouden kunnen wegkomen van de onderste twee plaatsen, de enige realistische doelstelling. Maar helaas. Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo."

Ook assistent Raymond Libregts werd ontslagen.

Maaskant zal nu wel verlost zijn van de mensen die hem de afgelopen weken te pas en onpas lieten weten dat hij zo snel mogelijk op moest stappen. "Ik heb daar laatst iets over gezegd in de pers, daarvan werd al snel gezegd: hij moet niet zeuren, dat hoort erbij", stelde hij tegen voetbaltijdschrift VI. "Maar ik vind het echt niet kunnen. Mijn nummer is op de één of andere manier naar buiten gekomen en daar heb ik heel veel last van gehad. Midden in de nacht werd ik gebeld, door knulletjes die nog niet eens oud genoeg zijn om alcohol te drinken. Het werd steeds erger. Ik geef alles door aan de politie. Geen idee of zij er wat mee kunnen, maar ik vind zulke dingen niet normaal."Gerelateerd