Mirjam Maltha met Fortuna op voor landstitel

08-04-2019 Sport Redactie

Mirjam Maltha (nummer 6) uit haar dak, zittend in het midden; foto uit videobeeld

KORFBAL - Mirjam Maltha heeft zich met Fortuna/Delta Logistiek geplaatst voor de finale van de nationale korfbalcompetitie. De geboren Schiedamse won met het team uit Delft ook de tweede halve finale tegen TOP/Solar Compleet. Komende zaterdag wacht PKC/SWK-groep als tegenstander in de Ziggo Dome.

In Delft werd zaterdag een verdedigend spel gespeeld. Het eerste doelpunt liet lang op zich wachten. Toen Sanne Jousma en Sanne Alsem 1-1 op het bord hadden gebracht, werd stuivertje wisselen om de leiding in de wedstrijd.  Bij 6-6 maakte landskampioen TOP/Solar Compleet voor het laatst gelijk. Het was volgens de kenners de teamprestatie die Fortuna aan de voorsprong hielp: 12-10 bij rust.

In de tweede helft kwam de landskampioen uit Sassenheim nog een paar keer terug, maar het verschil bleef twee punten. Het scoren ging de teams steeds moeilijker af, maar Mirjam Maltha heerste onder de korf en zorgde met haar rebounds dat Fortuna kon blijven aanvallen. Bij 22-17 werd gefloten voor het einde van de wedstrijd: Fortuna/Delta Logistiek naar de nationale finale. Vorig jaar was Fortuna - TOP de finale, waarin de Delftenaren het onderspit delfden. De 36-jarige Maltha, begonnen bij SSC Harga en oud-international, won de titel in 2003.

Bekijk de foto'sGerelateerd