Moeilijk begin Nexus in Tweede Klasse

• 12-11-2017
KORFBAL -  Nexus had gisteren een moeilijke eerste wedstrijd in de zaalcompetitie. De Schiedamse korfballers debuteren dit seizoen in de zaal in de Tweede Klasse.

De eerste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen WION, dat er om bekend staat het veel over de trefzekere heren zou spelen. Hetgeen gebeurde.

In het eerste kwartier van de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op en lag het initiatief bij Nexus. Dat leidde tot een 6-6 stand. Maar door enkele zuivere afstandsschoten van voornamelijk de heren van WION stond het bij rust toch 8-13.

Na de rust kroop Nexus in eerste instantie wat dichterbij. De doelpunten die leidden tot een 11-14 stand waren soms fraai. Maar het gat volledig dichtte lukte de Schiedammers niet. Sterker nog, WION schakelde een tandje bij en wist de korf makkelijk te vinden. Dit zette de eindstand op 18-25.