Nacompetitie voor SVDPW, Excelsior, HDVS en HBSS

14-05-2015 Sport Redactie

De tribune van sv Charlois krijgt veel Schiedams bezoek

VOETBAL - Dit weekeinde staan de eerste wedstrijden in het kader van promotie en degradatie op het programma. HBSS moet in een tweeluik met sv Charlois promotie naar de derde klasse afdwingen. Beide clubs mogen dit doen dankzij het behaalde periodekampioenschap. De Schiedammers beginnen zaterdag om 14.30 uur met een thuiswedstrijd. Een week later staat aan de Oldegaarde 665 in Rotterdam de return op het spel. Ook om een plaats in de derde klasse neemt het zaterdagteam van Hermes DVS het aanstaande zaterdag om 14.30 uur in IJsselmonde op tegen degradatiekandidaat Zwervers IJVV. Het adres is Smeetslandseweg 15 te Rotterdam-IJsselmonde. Er wordt gespeeld in een poule van drie clubs. NBSVV uit Nieuw Beijerland is de derde club in deze poule.

Het zondagteam van sv Charlois reist eveneens af naar Schiedam, dit op basis van een periodekampioenschap in de derde klasse. Op Thurlede neemt Excelsior’20 het vanaf 14.00 uur tegen sv Charlois op om degradatie uit de tweede klasse te voorkomen. De uitwedstrijd tegen sv Charlois staat acht dagen later op het programma, op Tweede Pinksterdag. Mocht Excelsior’20 als winnaar uit dit tweeluik tevoorschijn komen, dan dient vervolgens nog een tweeluik gewonnen te worden tegen de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Full Speed en WCR.

Ook voor SVDPW is er sprake van een dubbel tweeluik, waarbij bij deze club de strijd gaat om promotie naar de eerste klasse, maar waarbij het voor tegenstander Kocatepe een gevecht is tegen degradatie. SVDPW begint zondag om 14.00 uur met een uitwedstrijd in Rotterdam aan de Oldegaarde 425. Op Tweede Pinksterdag is er dan de return in Schiedam. Als SVDPW de sterkste blijkt, moet het vervolgens door de club uit Harga worden opgenomen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Gouda en Foreholte.