Nederland naar WK teams

06-05-2018 Sport Redactie

TAFELTENNIS - De Nederlandse tafeltennissters speelden zich gisteren op de laatste dag van het WK-tafeltennis in Zweden hoogstwaarschijnlijk voor het volgende WK voor teams. Een plaats bij de eerste veertien zou daarvoor volstaan. Dankzij een zege op Hongarije lukte dat.
 
Britt Eerland was van onmisbare waarde voor het team. Nadat bondscoach Li Jiao de eerste wedstrijd speelde (omdat Li Jie geblesseerd is) en verloor van Georgina Pota, maakte de Schiedamse gelijk door een zwaarbevochten 3-2 zege op Dora Madarasz. Kim Vermaas verloor vervolgens van Szandra Pergel.

Eerland moest dus aan de bak voor de laatste kans van Nederland; ze slaagde met vlag en wimpel. Als nummer 62 van de wereldranglijst won zij van Pota, nummer 33 op de lijst. 

Li Jiao speelde hierna de laatste en beslissende wedstrijd tegen Dora Madarasz en maakte er een spannend en zeer aantrekkelijk duel van. Dit duel won ze met 3-1.

Een dag eerder had het Nederlands team hetzelfde resultaat geboekt tegen Wit-Rusland, met eveneens twee keer winst voor Eerland.

Het Nederlands herenteam met Schiedammer Laurens Tromer in de gelederen verloor op het WK van Iran en was daarmee uitgeschakeld.Gerelateerd