Nederland staat in halve finale

• 11-12-2019

HANDBAL - Het Nederlands dameshandbalteam heeft zich geplaatst voor de halve finales van het Wereldkampioenschap in Japan.

Servië won niet van Denemarken (26-26 werd het); winst van de voormalig Joegoslavischen had voor Nederland al plaatsing betekend. Maar Noorwegen won wel van  Duitsland - en in die wedstrijd was winst voor een van beide voldoende voor een Nederlandse voortgang in het toernooi. Een gelijkspel tussen Noorwegen en Duitsland had uitschakeling van Oranje betekend. Noorwegen deed echter zijn sportieve plicht en won met 32-29.

Nederland had zelf vanmorgen alle opties opgehouden door winst op Zuid-Korea. Zie dit artikel.

Vrijdag worden nu de halve finales gespeeld. Nederland treedt daarin aan tegen Rusland, winnaar van de andere groep. Noorwegen neemt het op tegen Spanje.