Categorieën

Service

Nederland wint makkelijk van Griekenland

Nederland wint makkelijk van Griekenland
Sport

Nederland wint makkelijk van Griekenland

  • Redactie
  • 07-03-2017
  • Sport
Nederland wint makkelijk van Griekenland
TAFELTENNIS - Britt Eerland gaat met het Nederlandse tafeltennissters door in de EK-kwalificatie. Door een 3-0 overwinning vanavond in Schiedam op Griekenland, plaatse het team zich voor de play-offs om een plaats in de championship division.

Onder flinke publieke belangstelling in de hal van TTV Scyedam in de Dr Kuyperlaan, werd de interland een 'makkie' van het Nederlands team. Weliswaar haakte kopvrouw Li Jie kort voor de wedstrijd geblesseerd af en was Eerland nog maar net hersteld van een schouderblessure, er kwam een duidelijk overwinning op het bord.

Eerland won in de eerste wedstrijd van Georgia Zavitsanou (11-2 12-10 11-4). Daarna wonnen de jonge speelsters Kim Vermaas en Rianne van Duin ook hun partijen.
Vermaas was te sterk voor Aikaterini Toliou (11-2 11-6 11-7) en Maria Christoforaki legde het af tegen Van Duin: 11-7 11-5 9-11 11-5.

"Ik verwachtte dat het een moeilijke pot zou worden, want in de uitwedstrijd was het zwoegen en wonnen we met 3-1", aldus Eerland tegenover RTV RIjnmond. "Ik vind het super dat er dan zoveel mensen voor je komen. Met die druk speel ik ook iets beter."

Nederland eindigt door de overwinning op Griekenland in groep B achter Roemenië op de tweede plek. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kampioensdivisie bij het EK voor teams, dat in september in Luxemburg wordt gehouden. Op 18 april speelt Oranje wederom in Schiedam.