Negen Schiedamse judoka's naar NK

• 19-03-2018

De medaillewinnaars van Sportinstituut SchiedamI; foto: SI

SCHIEDAM - In ieder geval negen judoka's die in Schiedam trainen, zijn op het appel als op 7 april in het Groningse Leek het Nederlands Kampioenschap onder vijftien jaar wordt gehouden. Zij vielen in de prijzen op het Zuid-Hollands Kampioenschap in Dordrecht en plaatsten zich daarmee voor het toernooi over twee weken.

Bij de dames onder veertig kilogram is dat Mila Donders van Ped's Sports Centre. Zij won zondag brons. Chandra de Vos pakte in dezelfde categorie eveneens brons; zij judoot bij Sportinstituut Schiedam (SI).

Lieke Breedveld van dezelfde club won zilver, bij de meisjes onder 63 kilo.

Mick van den Bos van SI was met vier ippon-overwinningen onaantastbaar bij de jongens tot 66 kilo en won goud. Zilver won Kayra Uyar bij de jongens onder 34 kilo. Arjan Soomers van Ped's Sports won brons bij de jongens tot zestig kilo, net als de SI'ers Dylan Jansen en Owen Bruinsel bij de jongens tot 46 kilo en Mads-Emil Olsen in de categorie tot vijftig kilo.