Nexus aan kop na winst in Zwijndrecht

13-10-2019 Sport Redactie

Jochem Schuurman valt aan en vindt Daphne Poot; foto: Nexus


KORFBAL - Nexus blijft aan kop in korfbalcompetitie 3G. Tegen Conventus werd gisteren gewonnen.

Het werd gisteren een avondwedstrijd in Zwijndrecht. Nexus stond vooraf met acht punten uit vijf gedeeld bovenaan in de poule; Conventus had drie punten uit vijf wedstrijden weten te halen. Voor het begin van de wedstrijd wisten de spelers van Nexus al dat de twee medekoplopers geen punten hadden laten liggen.

Nexus begon de wedstrijd scherp met Jochem Schuurman in de aanval. Hij wist de korf al snel twee maal te vinden. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. Bij een stand van 6-6 werd een tactische wissel gebracht aan de kant van Nexus, om de lange aanvallen van Conventus te onderbreken. Noah Poppelier kwam in het veld en wist inderdaad in het vervolg de de aanvallen van Conventus te ontregelen. Het resultaat hiervan was dat Nexus een voorsprong kon pakken van drie doelpunten en de rust in ging met een 7-10 stand.

Na rust moest Nexus bracht goed samenspel tussen de dames in het aanvalsvak twee mooie doelpunten van Daphne Poot. Nexus bleef gedisciplineerd spelen en breidde de voorsprong uit naar zes doelpunten. Het lukte Nexus echter niet om deze voorsprong vast te houden en de wedstrijd geheel op slot te gooien. Conventus kwam terug naar 10-14. Dit was een signaal voor Nexus om weer aan te zetten: de kansen werden benut en de wedstrijd eindigde met een stand van 14-21.

Volgende week staat de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper OZC op het programma bij Nexus thuis.Gerelateerd