Nexus begint competitie sterk

13-09-2021 Sport Redactie/Nexus

Gebalde vuist bij Nick Pak na een doelpunt van Noah Poppelier; foto: Nexus


KORFBAL - Hoofdtrainer Mario Bernard had zijn rekenmachine er nog maar eens op los gelaten; 335 dagen zonder competitie. De laatste wedstrijd van Nexus was destijds tegen Sperwers. Zaterdag traden de Schiedamse korfballers aan tegen het onbekende Aurora uit Haarlem. Op papier trof Nexus een mindere tegenstander en deze theorie werd al snel bewaarheid, getuige een comfortabele ruststand van 11-3. De tweede helft was van een ander kaliber, Aurora ging opportunistischer spelen en aan Nexus kant ebde de snelheid weg. De winst kwam echter geen moment in gevaar: 18-6.

Bij Nexus debuteerde vandaag Sef de Hart, hij stond in de basis voor de kersverse vader Wilfred Koppe. Nexus startte scherp aan de wedstrijd en wist al snel tot scoren te komen, waardoor er binnen een mum van tijd een mooie voorsprong voor Nexus ontstond. Helaas wist Nexus dit scorend vermogen niet de gehele eerste helft vast te houden. Aurora was echter niet bij machte om van deze doelpuntloze periode aan Nexus zijde te profiteren. De 11-3 ruststand was dan ook veelzeggend over de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. 

Wie op een 22-6 eindstand, en dus een kopie van de eerste helft, had ingezet kwam in de tweede helft bedrogen uit. Aurora ging wat opportunistischer spelen en kwam daardoor wat langer in balbezit. Effectiever werd het echter allemaal niet aan Haarlemse zijde, want zij kwamen ook in de tweede helft niet verder dan drie schamele doelpunten. Nexus prikte er nog zeven binnen.

Smet op de wedstrijd was het uitvallen van de prima debuterende Sef de Hart, hij kwam ongelukkig ten val en liep - naar later bleek - een scheurtje op in zijn arm. A-junior Yannick van Otterloo kwam hem vervangen, deze ‘youngster’ luisterde zijn competitiedebuut in het vlaggenschip van Nexus op met een - luid bejubeld - doelpunt. 

Coach Bernard, bezig aan zijn tweede seizoen bij Nexus, was uiteraard blij met de punten: “in de wedstrijdloze periode hebben we met zijn allen doorgetraind, naar het moment van deze eerste wedstrijd. Ik zie dat we sterker geworden zijn en dat betaalt zich vandaag uit in een klinkende overwinning.” Volgende week speelt Nexus de streekderby tegen Sperwers uit Rotterdam. Gerelateerd