Nexus begint zaalseizoen met verlies

• Redactie
  • 24-11-2019

KORFBAL - Gister stond voor Nexus de ouverture van de zaalcompetitie op het programma, tegen OZC uit Rotterdam. Een wedstrijd waarvan de uitkomst op voorhand moeilijk te voorspellen was; Nexus had wel hoop op een overwinning, na een goede voorbereidingsperiode.

Ook al was er door coach Bron nog zo gehamerd geconcentreerd te starten, met veel pressie te verdedigen en er zo voor te zorgen om de score te kunnen openen, pakte de start voor Nexus niet goed uit. Toen de wedstrijd eenmaal goed en wel begonnen was keek Nexus meteen tegen een achterstand aan (4-0). Eer Nexus eenmaal mee ging scoren, bleef tegen de achterstand van vier doelpunten intact. Kort voor rust wist Nexus de score tot 12-9 terug te brengen.

In de rust werden alle punten nog even aangehaald en besproken wat er verbeterd moest worden, er was immers nog een helft te spelen dus de wedstrijd was zeker nog niet verloren. Na de rust wist Nexus door hard te werken de score te beperken tot 13-11. Het lukte echter niet om door te drukken, OZC kon zijn voorsprong uitbreiden. Nexus kwam niet terug en bleek door de slechte start achter de feiten aan te blijven lopen; het werd 25-20.