Nexus blijft na winst Tweede Klasser

• Redactie
  • 17-04-2022

Time-out één minuut voor tijd, de overwinning kan Nexus niet meer ontgaan; foto homepage: Invaller Nick Pak in een snoekduik naar de bal; foto's: Sander van der Heide)

KORFBAL - Nexus speelt ook volgend jaar in de zaal in de Tweede Klasse. Voor een goed gevulde tribune in de Margriethal dwongen de Schiedamse korfballers lijfsbehoud af met een tweede overwinning op Korbis uit Waddinxveen.

De winst in de eerste van twee beslissingswedstrijden vorige week (zie dit artikel) had de spelers van Nexus het nodige zelfvertrouwen gegeven, dat van het begin af ook hun spel ook in de tweede wedstrijd typeerde. Zie bijvoorbeeld de snelle 3-0 voorsprong, met routinier Kim Majoor als eerste doelpuntmaker. Coach Mario Bernard: "Onze eerste helft vorige week was erg statisch; ik heb de ploeg dan ook op het hart gedrukt om met veel energie en beweging te gaan spelen, zoals we dat tegen ODO en vorige week in de 2e helft ook deden.” Dit wierp zijn vruchten meer dan af, want de Schiedammers scoorden in de eerste helft negen keer. Tel daarbij op dat Nexus ook in de rebound een overwicht had en de 9-3 ruststand is eenvoudig verklaard.

Ook in de tweede helft was Nexus de bovenliggende partij. Korbis probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen, maar het enige effect was dat Nexus uitliep naar een verschil van zeven (12-5) en dat de -voor Korbis- kostbare tijd wegtikte. Met nog een kwartier op de klok kwam er wat meer tempo in bij de gasten; het was echter te laat om het tij nog te doen keren. Nexus kon het zich zelfs veroorloven om in de slotminuten een handvol wissels toe te passen. Het verlossende eindsignaal kwam bij een 15-11 stand. Aanvoerster Juliette van Schie was zichtbaar blij na afloop van de wedstrijd: “We hebben vandaag als een sterk collectief gespeeld en terecht gewonnen. We scoorden over meerdere schijven en Korbis had daar geen antwoord op.” Nexus kan zich nu voorbereiden op de twede helft van de veldcompetitie, die aanstaande zaterdag al begint. Nexus moet het daarin opnemen tegen Sperwers uit Rotterdam (sportpark Thurlede, aanvang 16.00 uur).