Nexus blijft winnen

• Redactie/Nexus
  • 05-02-2023

Nick Pak is de defensie van Korbatjo te slim af; foto: Nexus

KORFBAL - Het werd niet de gemakkelijke wedstrijd waarop ze gerekend hadden, de korfballers van Nexus. Hun wedstrijd tegen de rode lantaarndrager van de Tweede klasse H van het zaalkorfbal. De winst ging toch naar de Schiedammers.

Beide teams begonnen de wedstrijd in een hoog tempo, waarbij Noah Poppelier een mooie vrije bal maakte en Wilfred Koppe na een flitsende actie een afstandsschot loepzuiver inschoot. Maar het eerste kwartier kenmerkte zich doordat de teams elkaar telkens in evenwicht hielden. Waar Korbatjo een hoog scoringspercentage had en Nexus flink meer kansen nodig had om te scoren. Na een kwartier spelen stond het 5-5 met mooie doelpunten van Suthes Balasooriyan en Nick Pak. Uiteindelijk werd de rust behaald met een stand van 10-8 in het voordeel van Nexus.

In de tweede helft bleef de wedstrijd spannend. Nexus moest hard werken om het verschil van twee punten te behouden. Ook toen Nexus - met nog vijftien minuten op de klok - het verschil voor het eerst naar vier bracht (15-11) toonden de gasten uit Oud-Beijerland de nodige veerkracht. Het gat zou echter niet meer kleiner worden dan twee doelpunten. Het laatste Nexus doelpunt werd gescoord door Juliette van Schie (18-15), waarna het laatste doelpunt van Korbatjo alleen voor de statistieken nog van belang was. Eindstand: 18-16.

De Schiedammers waren en blijven tweede in de competitie.