Nexus degradeert

• 02-06-2019

Kim Majoor is haar dame voorbij en krijgt de bal aangespeeld door Noah Poppelier; foto: Nexus

KORFBAL - De korfballers van Nexus hebben het dit seizoen niet kunnen bolwerken in de Tweede Klasse. Volgens seizoen spelen de Schiedammers een niveau lager, na de nederlaag gisteren tegen DES.

Nexus kwam goed en snel uit de startblokken en kwam daardoor op een mooie voorsprong van 1-4. Die voorsporing wist Nexus niet vast te houden. Op 5-5 was de stand dan ook weer in evenwicht. Tot aan de rust ging het gelijk op: 10-10.

In de tweede helft  bleek scoren voor Nexus het grote manco. Nexus kwam al snel op een achterstand en DES maakte deze steeds groter. Ook met enkele wissels lukte het niet de bakens te verzetten. Het werd 18-15.

Door dit verlies is de degradatie voor Nexus onafwendbaar. Op zaterdag 15 juni resteert de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Erasmus uit Rotterdam.