Nexus eindigt competitie als vierde

• 03-06-2018

Nexus speelde de laatste wedstrijd onder coach Speijer; foto's: Sander van der Heide

KORFBAL - Nexus moest vandaag voor de laatste wedstrijd van het seizoen naar Amsterdam. Dicht bij dierentuin Artis speelde Nexus 1 ook zijn laatste wedstrijd onder coach Erik Speijer.

De eerste helft was duidelijk voor de Amsterdamse gastheren. Na een gelijkopgaand begin met een 3-3-stand na een kwartier spelen, liep de thuisploeg gestaag uit. Wilfred Koppe wist Nexus met zijn scores nog enigszins in het spoor te houden van de hoofstedelingen, maar er werd toch gerust met een forse achterstand: 13-7.

Na de rust was het Nexus dat de klok sloeg. In de eerste tien minuten van de tweede helft scoorden de Schiedammers viermaal op rij, waardoor de achterstand nog maar twee punten was. In de daaropvolgende fase probeerde Nexus aan te haken; met 14-13 en 17-16 trok het de stand nagenoeg gelijk. In deze fase kwam Regina van der Heide ook nog binnen de lijnen.

Swift wist het momentum voor Nexus te doorbreken en haalde de wedstrijd vakkundig binnen in de laatste tien minuten, door zelf vijfmaal te scoren en Nexus op nul te houden. Dat resulteerde in de 22-16-eindstand.

Nexus is daarmee op een vierde plaats geëindigd in de tweede klasse, waarmee Speijer de Schiedamse korfbalploeg achterlaat als volwaardig tweedeklasser.