Nexus heeft kampioenschap in eigen hand

• Redactie/Nexus
  • 26-03-2023

Kim Majoor in actie; Noah Poppelier, Suthes Balasooriyan en Juliette van Schie kijken toe; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus zette een belangrijke stap op weg naar het kampioenschap. Tegen OZC werd met 18-24 gewonnen.

Om 19.50 uur gisteravond floot de goed leidende scheidsrechter Coolegem de wedstrijd 'op zuid' van start. OZC wist de score te openen, maar al snel maakt Nexus gelijk, door een gemaakte strafworp van Dionne van Dijk. Na een paar minuten spelen kan Nexus een eerste gaatje slaan en zet de stand op 1-4, mede door afstandsschoten van Juliette van Schie en Nick Pak.

De heren van OZC schieten ook zuiver en zorgen voor een stand van 3-6. De dames van Nexus nemen echter de aanvallen over en met een mooie doorloper van Daphne Poot en een afstandsschot van Kim Majoor wordt er een eerste gat van vier punten verschil geslagen (4-8). Er wordt om en om gescoord, maar helaas zorgen de heren van OZC weer voor twee doelpunten op rij en brengen zodoende de stand terug naar 7-9. Twee rake afstandsschoten van Van Schie brengen Nexus op een 8-12 voorsprong bij rust.

Na de rust is Nexus het even kwijt en dat geeft OZC de mogelijkheid om weer gevaarlijk dichtbij te komen. De gastheren weten driemaal op rij de korf te vinden en zetten de stand op 11-12. Nexus herpakt zich: Noah Poppelier weet vanuit het voorveld de korf te vinden. Het lukt OZC zo niet om op gelijke hoogte te komen en Nexus bouwt de voorsprong daarna verder uit. Het blijft een over en weer van doelpunten en met nog zes minuten op de klok staat het inmiddels 16-21. OZC is inmiddels overgeschakeld op achterverdedigen en dit geeft Nexus de kans om de laatste minuten sober, maar doelmatig, weg te spelen en de wedstrijd met een uitslag van 18-24 naar zich toe te trekken.

Coach Mario Bernard was na afloop tevreden over de wedstrijd: “We heersten in de rebound en dat gaf onze dames de kans om hun verschil in kwaliteit te laten zien en dat hebben ze prima gedaan.” Volgende week speelt Nexus thuis tegen Movado uit Dordrecht. Bij de winnaar van dit duel mag de kampioensvlag in top.