Nexus in ‘dying seconds’ naar volle winst

• 29-09-2019

Wlfred Koppe legt aan; foto; Nexus

KORFBAL -  Nexus moest gisteren uit naar Rotterdam-Schiebroek. Tegen NIO werd op het nippertje een overwining uit het vuur gesleept.

Dat het waarmaken van een favorietenrol niet altijd even makkelijk is, merkten de Schiedammers direct bij het begin van de wedstrijd. Nexus maakte onnodige plaatsfouten en miste scherpte in de afronding. De ploeg uit Schiebroek wist daarentegen middels twee snelle doorbraken een ietwat verrassende 2-0 voorsprong te pakken. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Nexus beter in het spel. De rust werd dan ook bereikt met een 5-7 voorsprong voor de Schiedammers.

Na rust was het wederom NIO dat de score opende. Mede doordat er niet goed genoeg geconcentreerd werd verdedigd, wisten de gastheren de stand gelijk te trekken. Net als in voorgaande wedstrijden liep de tweede helft niet heel soepel aan Schiedamse zijde. De doelpunten bleven moeilijk komen.

Toch zorgde de individuele kwaliteit van Nexus ervoor dat er met nog tien minuten op de klok een comfortabele 2-punts marge op de borden verscheen. De wedstrijd leek beslist, maar niets bleek minder waar. NIO zette aan voor een slotoffensief en wist zich terug te knokken in de wedstrijd. Op 11-11 was alles weer mogelijk en kregen beide partijen kansen om de definitieve genadeklap uit te delen.

Met nog een dikke minuut op de klok scoorde Nexus de bevrijdende 11-12, in de aansluitende Rotterdamse aanval werd er echter meteen weer gescoord. Daardoor leek het uit te lopen op een puntendeling. Gelukkig voor Nexus wist Wilfred Koppe in de ‘dying seconds’ de voorsprong te forceren met zijn karakteristieke kans uit een vrije bal. NIO kreeg nog een aanval, maar wist hieruit niet meer te scoren: 12-13 stond op het bord als eindstand.

Door het verlies van koploper ADO tegen DSO staat Nexus nu met ADO, OZC én DSO op een gedeelde eerste plaats. Laatstgenoemde is volgende week zaterdag de tegenstand van Nexus.