Nexus kampioen!

• 02-04-2023

Voor een volgepakte tribune is Juliette van Schie op weg naar de 11-6; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus is kampioen. Gisteren werd in een afgeladen Margriethal met 15-10 gewonnen van wat werd gezien als een lastige tegenstander, medekoploper Movado uit Dordrecht.

Nexus pakte al snel de voorsprong en gaf die niet meer uit handen tegen het team waarvan uit was verloren.

Na het veiligstellen van promotie naar de Eerste Klasse (zie hier) zijn de Schiedamse korfballers nu ook kampioen in de zaal in de Tweede Klasse. Vorig jaar viel er bij Nexus ook al een kampioenschap te vieren, dat op het veld in de Derde Klasse.

Hieronder het wedstrijdverslag van Sander van der Heide:

De volgepakte tribune en mooi versierde sporthal zorgen voor de extra ambiance die deze wedstrijd verdient. De wedstrijd gaat vol spanning van start en Nexus begint de zoektocht naar het eerste doelpunt. De eerste minuten lukt het beide teams niet om tot een doelpunt te komen, maar na vijf minuten is het Noah Poppelier die een vrije bal zorgvuldig weet af te maken. Al snel volgt nog een zuiver afstandsschot aan Nexus’ zijde: 2-0.

Na enkele minuten reageert Movado met het eerste doelpunt. Nexus weet de spanning te reguleren en de controle in de wedstrijd te behouden, waarna doelpunten van Nick Pak, Noah Poppelier en Juliëtte van Schie resulteren in een 5-1 voorsprong. Hoewel over en weer nog enkele doelpunten worden gemaakt, gaat het sterk verdedigende Nexus met een 7-3 voorsprong de rust in.

De tweede helft gaat net als de eerste helft van start zonder doelpunten. Na zeven minuten is het ditmaal Movado dat een doelpunt weet te maken door een vrije bal te verzilveren. Hoewel de Dordtenaren het spel van Nexus proberen te vertragen door achter te verdedigen, wordt de rust voldoende bewaard door de spelers van Nexus. De voorsprong van Nexus loopt verder uit naar 9-4 dankzij een beruchte ‘shuffle’ van Nick Pak, die resulteert in een strafworp. Ook routinier Kim Majoor doet nog een duit in het zakje middels een puntgaaf afstandsschot.

De voorsprong geeft Nexus maar kort ademruimte, want Movado slaagt erin om binnen korte tijd te reageren met twee doelpunten. De wedstrijd gaat een wat meer gespannen fase in, waarbij over en weer doelpunten worden gemaakt. Beide teams tonen fanatisme en doorzettingsvermogen, maar het is Movado dat terug lijkt te komen in de wedstrijd. Met nog tien minuten op de klok weet Movado het gat te verkleinen tot 11-9. Alles is dan nog mogelijk.

Movado had echter buiten Suthes Balasooriyan gerekend: in een minuut tijd scoort hij twee zuivere afstandschoten voor Nexus en daarmee gooit hij de wedstrijd in het slot. Het volhardende Movado blijft onverminderd zoeken naar een laatste strohalm, maar meer dan één doelpunt levert dit niet op. Met nog een minuut op de klok weet Nexus met een voorsprong van drie doelpunten al hoe de wedstrijd tot een einde zal komen, maar het zijn Nick Pak en Noah Poppelier die met een tweetal afstandsschoten de winst nog meer glans geven. Met een stand van 15-10 fluit de scheidsrechter af, het welverdiende kampioenschap voor Nexus is binnen!

Voor hoofdtrainer Mario Bernard zorgt de overwinning voor de nodige ontlading. “Er gaat heel veel emotie door mij heen, maar je wordt wel rustiger in de tweede helft omdat je ziet dat de tegenstander niet het verschil kan maken, omdat wij de zaken verdedigend goed op orde hadden. Het is dan geduldig blijven en gewoon ons spel blijven spelen.” De korfballers kunnen zich nu op gaan maken voor de veldcompetitie. Deze zal hervat worden op zaterdag 22 april met een thuiswedstrijd tegen Korbis.

PS. In eerste instantie is de eindstand van het duel hier foutief op 14-10 gegeven.