Nexus kansloos in return tegen Reeuwijk

• 30-10-2022

KORFBAL - Nexus leed gisteren een nederlaag tegen Reeuwijk. In de laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie waren de Schiedammers 'kansloos'. Eerder dit seizoen wonnen de Schiedammers van dezelfde tegenstander.

Reeuwijk was vanaf minuut één scherp en fel. De thuisclub wist de korf meerdere malen te raken voordat Dionne van Dijk, pas na zeventien minuten, namens Nexus voor het eerst de korf wist te vinden. De achterstand voor Nexus liep vervolgens nog verder op: 10-1. Reden genoeg voor coach Mario Bernard om via een time-out de ploeg weer op de scorende rails te krijgen. Helaas had dit niet direct effect. Op slag van rust wisten Wilfred Koppe en Juliette van Schie nog een doelpunt te scoren. Nexus ging daarmee de rust in met een ontluisterende 13-3 achterstand.

Ondanks de grote achterstand bij rust pleitte het voor de ploeg van Bernard dat de speler gemotiveerd het veld instapten voor de tweede helft. Dit wierp zijn vruchten af, want ook nu waren het Juliette van Schie en Wilfred Koppe die direct de korf wisten te vinden. Reeuwijk reageerde echter ook met twee doelpunten. Ook al kwam Nexus beter in de wedstrijd, het lukte niet de achterstand in te halen. Uiteindelijk resulteerde dit in een eindstand van 26-15.

De Schiedamse korfballers sluiten daarmee de eerste helft van de veldcompetitie af op een zesde plaats, reeds 4 punten ‘los’ van de degradatiestreep. De korfballers gaan zich nu voorbereiden op de zaalcompetitie. Ook in de zaal acteert het team van Bernard in de Tweede Klasse. Nexus zal de competitie starten op 26 november met een uitwedstrijd tegen Korbatjo.