Nexus komt niet los van OZC

• 02-02-2020

Jochem Schuurman op de voet gevolgd door zijn tegenstander van OZC; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus - OZC was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de bovenste ploegen niet te verliezen. De Schiedammers en de Rotterdammers moesten genoegen nemen met ieder een punt.

In het begin van de wedstrijd wist Nexus een voorsprong op te bouwen van twee doelpunten. Het vervolg van de wedstrijd kenmerkte zich door de doelpuntenwisseling van beide ploegen, waardoor deze dicht bij elkaar bleven. OZC wist met name goed te profiteren van de verkregen vrije ballen, waardoor het in de eerste helft kon blijven aanhaken bij Nexus. De Schiedamse korfballers konden daarentegen door het reboundoverwicht lange en georganiseerde aanvallen spelen. Op momenten kwamen zij lastig tot scoren,  waardoor de voorsprong niet uitgebreid kon worden.

In de tweede helft bracht OZC nieuwe aanvallers om een doelpunt te forceren. Hiervan was de Nexus-verdediging niet danig onder de indruk. Met name door het goede voorverdedigen van de dames werden de puntspelers onschadelijk gemaakt. Aanvallend bleef Nexus georganiseerd spelen en et lukte de Schiedammers ook makkeljker te scoren. Datzelfde gold voor OZC.

Dit resulteerde erin dat beide ploegen maar één doelpunt voor konden komen, waarna telkens de score gelijk werd getrokken. Met nog anderhalve minuut op de klok wist OZC op een 13-14 voorsprong te komen. Nexus kreeg met nog een minuut op de klok de gelijkmaker op het bord. In de volgende aanval was Nexus nog dichtbij het winnende doelpunt, maar de actie werd afgekeurd door de prima fluitende scheidsrechter. OZC mocht de laatste aanval van de wedstrijd opzetten, maar wist hierin niet te scoren. Eindstand dus 14-14.