Nexus krijgt deksel op neus

20-09-2020 Sport Redactie

Nick Pak en Kim Majoor in de aanval. OZC verdedigt 'met huid en haar'; foto: Nexus


KORFBAL - Op de dag van het honderdjarige bestaan van OZC mocht SKV Nexus aantreden tegen die Rotterdamse tegenstander. Nexus hoopte na een verlies en een gelijkspel in de voorgaande speelronden de eerste winst binnen te halen. De Schiedammers kwamen daarbij bedrogen uit, want net als in de voorgaande twee wedstrijden bleek de tweede helft de ‘bottleneck’: na een degelijke eerste helft (5-8) werd na de pauze de winst uit handen gegeven (12-11).

De eerste helft begon Nexus meteen voortvarend, na tien minuten stond er al een 1-3 voorsprong op het scorebord. Deze twee punten voorsprong werden in het verdere verloop van de eerste helft vastgehouden en voor rust zelfs nog uitgebreid naar een 8-5 voorsprong. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor het octet van Belgisch hoofdtrainer Mario Bernard.

Na de rust begon OZC echter meteen scherp en wist de achterstand binnen enkele aanvallen weg te werken. Vanaf de 10-10 stand ging de wedstrijd erg op en neer, waarbij beide ploegen geen goed spel lieten zien en doelpunten erg schaars waren. Het matige spel resulteerde wel in een uitermate spannende wedstrijd, waarbij de laatste minuut werd ingegaan met een 11-11 stand. Beide ploegen hadden meerdere kansen op het winnende doelpunt maar het was uiteindelijk OZC dat met een scherp afstandsschot de wedstrijd naar zich toe trok.

Wederom speelde Nexus een erg sterke eerste helft maar wist het dit goede spel niet door te trekken over de gehele wedstrijd. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht op het programma. Voor de Schiedammers, die vorige week hoofdsponsor Zorghaven voor nog eens drie jaar zagen bijtekenen, een nieuwe kans op de eerste winstpartij van het seizoen.