Nexus legt het af tegen Vlaardingse koploper

• 07-05-2017
KORFBAL - Nexus moest het vandaag - na twee weken zonder wedstrijd - opnemen tegen de nog ongeslagen koploper uit Vlaardingen: Twist. Een lastige wedstrijd voor de Schiedamse korfballers, die nog niet vrij zijn van degradatiezorgen.

Het begin van Nexus was goed: rustig aanvalsspel, lang balbezit en een goed verzorgde rebound. Na meerdere doelpogingen was het Noah Poppelier die als eerste de korf wist te vinden. Bij de daaropvolgende aanval van Twist was het direct raak.

Aan beide kanten was het voor het andere vak even zoeken naar de scherpte in de afronding, er werden voldoende kansen gecreëerd, maar scoren bleek lastig. Na tien minuten spelen was het uiteindelijk Twist dat tweemaal tot scoren kwam en de voorsprong pakte. Kim Majoor maakt na een goede actie 2-3, maar opnieuw was het Twist wat zeer effectief met de kansen omging en de 2-4 op het scorebord zette.

Nu was de scherpte er wel in de aanval van Nexus en via Lisa Stouten en Suthes Balasooriyan kwam de score weer in balans. Twist wist echter opnieuw de voorsprong te pakken en ook uit te breiden; de Vlaardingeners bleken effectiever in het afronden. Bij rust stond het 7-11.

De boodschap van coach Erik Speijer was in de rust duidelijk: de juiste kansen moesten worden genomen en ook worden afgedrukt. Die boodschap had effect: Nexus knokte zich terug in de wedstrijd: na vijf minuten in de tweede helft stond het 11-11, gelijk.

Maar met deze inhaalslag leek Nexus de Vlaardingers te hebben wakker geschud. Twist schakelde een tandje bij, het aanvalsspel blonk uit in effectiviteit en de met scherp schietende spelers werden uitgespeeld. Tot een 13-14 stand kon Nexus hierin nog meegaan, maar daarna bleek het vaatje bij de Schiedammers leeg te zijn. Twist liep uit naar een wat geflatteerde 13-20 overwinning.

De wedstrijd van Nexus was niet slecht, maar de aanstaande kampioen gaf een lesje effectiviteit. Doordat de concurrentie wel punten wisten te pakken is Nexus nu op een gedeelde zesde plek komen te staan. Volgende week wacht de degradatiekraker tegen Madjoe, de ploeg met een gelijk aantal punten als Nexus. Afspraak om half vier op sportpark Thurlede gespeeld.