Nexus legt het opnieuw af tegen koploper

• 21-01-2018

KORFBAL - Nexus moest in de zaalkorfbalcompetitie opnieuw een nederlaag slikken. Tegen koploper Korbis konden de Schiedammers het niet bolwerken.

Na de vorige nederland tegen Korbis nam het Nexus-team zich voor meer weerstand te bieden in de thuiswedstrijd. Die intentie vertaalde zich in een goed begin van de wedstrijd - zoals eigenlijk steeds de afgelopen wedstrijden. Tot 7-7 liep het gelijk op, door kansen te  creëren en af te maken. Net voor rust wist Korbis een kleine voorsprong te pakken, zodat de rust inging met 9-12.

De boodschap was duidelijk: aanhaken! Het werd 10-12, maar Korbis verdedigde goed en wist de stand uit te bouwen tot 10-14. Nexus wist zich te herpakken en kon de tussenstand nog een keer terugbrengen tot twee doelpunten, 14-16.

Maar daarmee was het kruit verschoten. Korbis wist door het uitspelen van de kansen met snel bewegende heren, de voorsprong te vergroten en de eindstand op 19-26 te zetten.

Nexus moet volgende week punten pakken tegen Paal Centraal om uit degradatiezone te komen.