Nexus leidt gevoelige nederlaag

• 11-02-2017
KORFBAL - Nexus is er niet in geslaagd een concurrent om het kampioenschap van zich af te schudden. Sterker: de Schiedammers beten zelf in stof tegen een belangrijke concurrent.

Paal Centraal is al vaker een lastige tegenstander gebleken, en vandaag dus opnieuw. Thuis hadden de Schiedammers nog met 16-13 kunnen winnen, maar vandaag restte verlies.

Het begin van Nexus was goed; dat resulteerde in een voorsprong van drie doelpunten. Die bleef in stand tot tien minuten voor rust: toen vielen de kansen er bij Nexus niet meer in en waren de nodige rebounds voor Paal Centraal. Bij de tegenstander vielen enkele ballen er wel lekker in: 13-12 achter bij rust was het resultaat.

Na rust wist Nexus de stand gelijk te trekken, maar dit was van korte duur. Paal Centraal pakte nu een voorsprong van drie doelpunten, waarna Nexus niet meer dichterbij kon komen dan één doelpunt verschil. Zo werd het in de uitwedstrijd 25-20.

Aan Nexus nu de taak om de laatste twee wedstrijden te winnen en er een promotiewedstrijd uit te slepen. De nummer 1 en 2 uit de poule spelen namelijk nog een wedstrijd tegen elkaar en Nexus moet volgende week op bezoek bij ADO, de huidige nummer 1 uit de poule. Alles is nog mogelijk, in deze laatste twee belangrijke wedstrijden.