Nexus lijdt duidelijke nederlaag in zaal ouverture

• 28-11-2021

Afvangduel met Jochem Schuurman en zijn tegenstander van Phoenix; foto: Nexus

KORFBAL - Voor Nexus stond gisteren de eerste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma. Waar de spelers van Nexus 1 op het veld uitkomen in de Derde Klasse, mogen ze in de zaal nog aantreden in de Tweede Klasse. Na een goede oefenperiode in de zaal, stond nu het onbekende Phoenix uit Zoetermeer als tegenstander aan de andere kant van de middellijn.

Phoenix speelt op het veld Eerste Klasse, zodat Nexus wist dat dit geen makkelijke wedstrijden ging worden. Dit zou uiteindelijk ook in de cijfers in uitdrukking komen; Nexus kon het tot 6-6 bijbenen, maar toen het Zoetermeerse vizier scherper kwam te staan speelde Nexus een verloren wedstrijd (12-24).

Met junior Yannick van Otterloo in de basis, werd er gestart in een lege Groenoordhal, wat de sfeer toch wel anders maakte. De Schiedamse ploeg was niet van plan deze wedstrijd zomaar verloren te laten gaan en kon de eerste vijftien minuten van de wedstrijd goed meekomen met de club uit Zoetermeer. Dit resulteerde in een 6-6 gelijke stand, door doelpunten van onder andere Noah Poppelier. Phoenix leek vervolgens wakker geschud en kwam beter in het eigen spelletje. Met meer reboundoverwicht en een hoger tempo konden de Zoetermeerders aanvallen herhalen en vielen er meer doelpunten. Nexus miste in deze fase een aantal opgelegde kansen en daarmee is de ruststand van 13-6 eenvoudig verklaard.

Na de rust wist Nexus zich niet te herpakken en vielen de doelpunten erg gemakkelijk bij Phoenix. Toch knokte de Schiedamse ploeg zich een beetje terug en ging langzamerhand het eigen spelletje weer spelen. Dit was echter niet genoeg om de wedstrijd weer spannend te maken. Phoenix bleef met de regelmaat van de klok scoren en bleek een maatje te groot voor de spelers uit Schiedam. De wedstrijd eindigde in een 24-12 nederlaag voor Nexus.

Door de huidige Coronamaatregelen lijkt dit voorlopig de laatste wedstrijd voor Nexus in 2021, dat natuurlijk hoopt dat de competitie zo snel mogelijk hervat wordt.