Nexus moet meerdere erkennen in KOAG

21-04-2019 Sport Redactie

Juliëtte van Schie staat vrij onder de korf; foto: Nexus


KORFBAL -  De korfbalbond had het niet beter kunnen plannen; gisteren werd in Schiedam de veldcompetitie voor Nexus hervat. Het team bleek niet opgewassen tegen KOAG.

De ploeg uit Krimpen aan den IJssel behield zodoende zijn koppositie.

Met de gebruikelijke basisacht, maar met een kleine positiewisseling, begon Nexus met een gewijzigde tactiek aan de wedstrijd. Het was uiteindelijk Sander Borgman die Nexus op voorsprong schoot met een zuiver schot van afstand. KOAG antwoordde direct en via de 2-2 van Wilfred Koppe stond er na ruim tien minuten spelen 3-3 op het scorebord. Op dat moment zette de lijstaanvoerder aan en wist in een paar aanvallen uit te lopen naar een 3-7 stand. Vooral in de standaardsituaties bleken de groen/gele gasten messcherp. De rest van de eerste helft werd er om en om gescoord. Zodoende konden de ploegen met een 7-11 ruststand de schaduw opgezoeken.

De tweede helft vertoonde veel gelijkenissen met de eerste helft. Nexus streed voor wat het waard was en via doelpunten van de ingevallen Jochem Schuurman, Juliëtte van Schie en Noah Poppelier stond het met nog een kleine tien minuten te spelen 11-15. Net als in de eerste helft wisten de gasten heel snel vier keer op rij te scoren waardoor het verschil plotseling acht doelpunten was. Hierna werd er aan beide kanten nog twee keer gescoord, waarmee de eindstand enigszins geflatteerd 13-21 werd.

Al met al een wedstrijd waarin Nexus de koploper grote delen goed bij kon benen. Dit biedt Nexus perspectief in de strijd tegen degradatie; de Schiedammers bivakkeren - ook  door andere uitslagen deze speelronde - op de laatste plaats in de competitie. De komende wedstrijd in Bodegraven tegen Vriendenschaar wordt daarom van groot belang.Gerelateerd