Nexus moet punten aan DES laten

14-10-2018 Sport Redactie

Nexus E2 won gisteren van Olympia E3 en werd kampioen - net als B1 en Nexus3

KORFBAL - Nexus hoopte gisteren, na twee opeenvolgende nederlagen, punten te halen in de wedstrijd tegen de nummer drie uit de poule, DES uit Delft. Maar het lukte niet: Nexus moest zijn meerdere erkennen in de tegenstander en verloor nipt met 14-15.

Het waren natuurlijk geweldige omstandigheden voor een goed potje korfbal, op Thurlede. Beide teams kwamen direct fel uit de startblokken en DES opende de score. Nexus wist ook snel de korf te vinden voor de gelijkmaker. Vervolgens ging het gelijk op met twee ploegen die zich aan elkaar gewaagd toonden. Het aanvalsvak van Nexus met Noah Poppelier, Sander Borgman, Dionne van Dijk en Lisa Stouten kwam moeilijker tot scoren, maar door het goede verdedigen van het andere vak wist Nexus in de wedstrijd te blijven. De teams rusten met een gelijke stand: 8-8.

Na rust was DES de effectievere ploeg. De Delftenaren waren zuiverder in de afronding van de gecreëerde kansen, waar Nexus deze liet liggen. Toen een gat van vier doelpunten geslagen was door DES, gooide Nexus alle schroom van zich af en knokte zich terug in de wedstrijd. De wedstrijd bleek net even te kort om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Erasmus uit Rotterdam op het programma. Deze ploeg staat eveneens op twee punten en daarom moet die wedstrijd door een ambitieus Nexus gewonnen worden.Gerelateerd