Nexus nipt onderuit tegen Reeuwijk

• 30-09-2018

Dionne van Dijk is haar tegenstander te snel af en wordt aangespeeld door Noah Poppelier

KORFBAL - Vorige week was er de eerste winst voor Nexus in de competitie. Gisteren lukte het niet daar vervolg aan te geven: de wedstrijd tegen Reeuwijk ging nipt verloren.

Onder zeer goede weersomstandigheden begon Reeuwijk sterk aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten werden drie vrije worpen gescoord en Nexus kon hier middels een strafworp van Wilfred Koppe slechts ten dele op aansluiten: 1-3. Mede dankzij het snelle aanvalsspel, werd Nexus gedwongen tot overtredingen met veel vrije ballen en strafworpen als gevolg.

Maar via scores van Noah Poppelier, Juliette van Schie en Sander Borgman kwam Nexus terug tot 4-6. Daarna geeft Reeuwijk gas en groeit de achterstand van Nexus tot 4-9, met nog vijf minuten tot de rust. Dankzij zuivere schoten van achtereenvolgens Lisa Stouten, Merle van Dijk en Noah Poppelier wordt de schade enigszins beperkt tot de 7-10 ruststand.

Vlak na rust wist Nexus terug te komen tot op een punt: 9-10. Daarin leken de Reeuwijkse korfballers orde op zaken te stellen door in korte tijd het verschil weer op vier punten te zetten: 10-14 met nog ruim twintig minuten op de klok. In deze fase van de wedstrijd staat de verdediging van Nexus goed en kruipen de Schiedammers dichterbij.

Vanaf de 11-15 verzilverde Nexus drie strafworpen op rij, met nog zeer spannende vijf minuten te gaan. Daarin zijn kansen genoeg op de gelijkmaker, maar in plaats daarvan valt het punt aan de andere kant. Eindstand 14-16.

Volgende week moet Nexus naar Rotterdam voor een lastige uitwedstrijd tegen OZC, dat een plek hoger staat op de ranglijst.