Nexus nog altijd zonder punten

• 16-09-2018

KORFBAL - Nexus is er ook in zijn tweede wedstrijd in de nieuwe competitie niet in geslaagd de eerste punten binnen te korfballen.

Na de forse nederlaag tegen S.C. Twist vorige week, namen de Schiedammers het gisteren op tegen een andere lastige tegenstander, KOAG uit Krimpen aan den IJssel.

Al in de eerste tien minuten van de wedstrijd kwamen de kwaliteiten van de ploeg uit Krimpen bovendrijven; Nexus had het lastig met de goede verdedigende druk en ook door veel passingsfouten, keek het team van hoofdtrainer Bron al snel tegen een 7-1 achterstand aan. KOAG bleef doorgaan en had de wedstrijd goed onder controle. Nexus ging de rust in met een 11-2 achterstand.

Net als vorige week kwam Nexus sterker de kleedkamer uit. De Schiedammers kwamen beter in hun spel en wisten mee te gaan korfballen met KOAG. Er werden betere aanvallen gespeeld en enkele goede kansen gecreëerd. Desondanks bleef KOAG gemakkelijk scoren; dit resulteerde in een eindstand van 27-12.

Na twee sterke tegenstanders staat volgende week zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Vriendenschaar uit Bodegraven. Op het eigen sportpark Thurlede moet 'het eerste' van Nexus dan zeer eerste punten gaan pakken.