Nexus redt het niet tegen wind en VZOD

• 16-04-2017
KORFBAL - Na de nipte thuisnederlaag van vorige week, mocht het eerste team van Nexus het gisteren in Kudelstaart opnemen tegen VZOD, de huidige nummer twee in de poule. Thuis, nog op de inmiddels 'oude' locatie aan de Hargalaan, werden de punten in de slotminuut uit handen gegeven. Verwacht werd dus een gelijk opgaande strijd. Noah Poppelier en Dionne van Dijk werden deze week vervangen door oudgediende Sven Pappers en wederom Merle van Dijk.

Onder herfstachtige omstandigheden hadden beide ploegen in de eerste minuten van de wedstrijd de korf te vinden. De wind bemoeilijkte het aanvalsspel, doelpunten werden veelal uit standaardsituaties gescoord. De openingsfase ging gelijk op en het stond na tien minuten spelen slechts 2-2, door onder meer de openingstreffer van Nick Pak. Door scores van Kim Majoor en Sven Pappers liepen de Schiedammers zelfs verrassend uit naar een 2-5 voorsprong halverwege de eerste helft. De ploeg uit Kudelstaart wist echter de schade te beperken, zodat de rust bereikt werd met de uiterst magere stand van 5-6 in het voordeel van Nexus.

Na rust zorgde de niet aflatende wind voor hetzelfde trage en onaantrekkelijke spelbeeld. VZOD kwam op gelijke hoogte, Nexus hield echter initiatief. Tot halverwege de tweede helft. Via de 7-7 werd het nog 7-9 door Lisa Stouten en wederom een strafworp van Wilfred Koppe. Daarna nam VZOD het heft over. In een tijdbestek van slechts tien minuten verkeerde  de voorsprong van de Schiedammers van twee doelpunten, in een achterstand van drie doelpunten: 12-9. Nexus wist de slotfase nog uiterst spannend te maken door terug te komen tot 12-11 en uiteindelijk 13-12. Jammer genoeg lag het geluk niet aan Schiedamse zijde; het werd 14-12.

Pas over drie weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt de koploper, het Vlaardingse Twist, op bezoek op sportpark Thurlede.