Nexus redt punt in slotfase

• 23-04-2018
KORFBAL - De korfballers van Nexus leken zaterdag in OKV een makkelijke tegenstander te treffen, maar konden toch niet winnen.

De hoge temperatuur zorgde voor een zeer slome start van de wedstrijd. Na twintig minuten stond het pas 3-3. Aanvoerster Kim Majoor, die vanwege haar zwangerschap haar (voorlopig) laatste wedstrijd speelde, kreeg een applauswissel en maakte plaats voor Daphne Poot. Na de wissel bouwde Nexus de voorsprong uit naar 8-4.

Vlak voor rust kwam OKV echter terug tot 8-7. In de tweede helft had de ploeg uit Oostzaan de smaak te pakken en kwam het op een 10-14 voorsprong. Nexus leek door twee snelle doelpunten terug te komen maar OKV sloeg terug en breidde de voorsprong uit naar 12-18. Met nog tien minuten te spelen wisselde Nexus meerdere keren om nog iets te forceren. De wissels hadden het gewenste resultaat. In een spannende slotfase knokte Nexus zich nog naar een punt, met na een stand van 18-20 het laatste gelijkmakende doelpunt van Merle van Dijk. Het duel eindigde in 20-20.

Volgende week staat voor Nexus de wedstrijd tegen de koploper op het programma.