Nexus schudt mede-koploper af

• 06-10-2019

Nexus 1 op de foto met het team van de week; de kangoeroe klup; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus ontving gisteren mede-koploper DSO. Na twee keer een half uur korfballen weet Nexus de Klundertse tegenstander afgeschud.

DSO opende de score met een droge knal van afstand. Na enkele aanvallen met veel kansen weet ook Nexus de nul van het scorebord te spelen. De openingsfase blijft voor DSO, Nexus zoekt naar grip op de tegenstander. Als dat eenmaal lijkt te lukken en Nexus ook de kansen benut, ontvouwt zich een gelijkopgaande wedstrijd. DSO scoort tot de rust één keer meer: 10-11.

Ook in de tweede helft blijven Nexus en DSO aan elkaar gewaagd. DSO door met veel energie en goede schoten de doelpunten te maken en Nexus leunend op haar sterke rebound. Het pleit valt uit in het voordeel van Nexus, dat net iets vaker weet te scoren en op zeker moment met vier punten voor staat. Met nog acht minuten te gaan knokt DSO zich nog een keer terug tot 19-18. Dan weet Noah Poppelier van grote afstand de korf te vinden. De 21-18 is uiteindelijk alleen voor de statistieken nog van belang.

Nexus deelt nu samen met ADO en OZC de eerste plaats met acht punten. DSO blijft in het kielzog. Volgende week speelt Nexus uit tegen Conventus.