Nexus sluit af met opgeheven hoofd

17-06-2019 Sport Redactie

Dionne van Dijk is haar tegenstander voorbij; foto: Nexus


KORFBAL - Nexus nam dit weekend afscheid van de Tweede Klasse, met opgeheven hoofd.

De laatste wedstrijd van het seizoen ging dus - na het verlies twee weken geleden dat degradatie betekende - om des keizers baard, want ook voor Erasmus stond er niets meer op het spel. In de uitwedstrijd had Nexus de winst na een grote voorsprong slordig uit handen gegeven.

Nexus ging goed van start en pakte al snel een 2-0 voorsprong. De Schiedammers wisten het goede spel tot zo'n tien minuten voor rust door te zetten. Van 8-4 werd het daarna  10-9 bij rust.

Erasmus maakte na de pauze snel de gelijkmaker. Daarna wisten beiden ploegen de korf een kwartier lang niet te vinden. Routinier Sven Pappers werd aanvallend ingebracht voor zijn laatste minuten in Nexus 1. Dat bleek niet alleen voor de eer: hij wist de korf direct te vinden en maakte 11-10. Het leverde hem gelijk een publiekswissel op. Na 25 jaar selectie gaat hij volgend jaar in het derde korfballen.

Het bleef vervolgens een wedstrijd in evenwicht, tot de laatste vijf minuten. Toen zette Nexus nog een keer aan en wist het de achterstand van 12-13 om te buigen naar een 16-13 overwinning.

Ook Merle van Dijk speelde haar laatste wedstrijd. Opmerkelijk: volgend seizoen gaat ze voetballen, bij Victoria in Vlaardingen.Gerelateerd