Nexus sluit jaar af met winst

• 17-12-2017

KORFBAL - De korfballers van Nexus traden gisteren aan voor de laatste wedstrijd in 2017. In de Groenoordhal werd de wedstrijd tegen Vriendenschaar uit Bodegraven gewonnen.

Nexus begon goed en kwam op 2-0 door doelpunten van Lisa Stouten en Kim Majoor. Vriendenschaar liet daarna zien niet voor niets de reis naar Schiedam te hebben gemaakt en kwam terug tot 5-5. De gasten kwamen zelfs op een 5-7 voorsprong, maar daarna stelde Nexus orde op zaken. Aan de hand van met name Jochem Schuurman zorgde een reeks van zes doelpunten voor de 11-8 ruststand.

Na rust ging Schuurman voor Nexus verder waar hij gebleven was. Merle van Dijk bracht halverwege de tweede helft een comfortabel verschil van zes doelpunten op het scorebord (15-9). Deze voorsprong werd gehandhaafd in een verder ietwat saaie tweede helft. Nexus won het duel uiteindelijk met 18-13 en sloot daarmee 2017 af op een gedeelde vijfde plaats.