Nexus te sterk voor KVK

• 16-12-2019

Noah Poppelier verdedigend in actie; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus nam het dit weekend op tegen KVK, rode lantaarndrager in de competitie. Tegen de ploeg uit het Zeeuwset Kapelle mocht Nexus opnieuw een overwinning bijschrijven.

Dat het toch geen simpele overwinning ging worden, werd al snel in de wedstrijd duidelijk. KVK kwam scherp uit de startblokken en wist veel weerstand te bieden. Nadat Nexus de opgelopen achterstand had weten te repareren ontspon zich een gelijk opgaande eerst helft, waarbij Nexus veelal aan de goede kant van de score stond. In de loop van de eerste helft wist Nexus een klein gat te slaan: 9-12 bij rust.

Toch was het de ploeg uit Kapelle die wederom scherper uit de startblokken kwam. De Zeeuwen knokten zich terug in de wedstrijd: 15-15. Met nog een kwartier te gaan, ging Nexus zakelijker spelen in een poging de punten zeker te stellen. Dit pakte goed uit: de Schiedammers wisten de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en uiteindelijk te winnen met 17-20.

Coach Bertjan Bron na afloop: “Het was vandaag niet de beste wedstrijd die Nexus heeft gespeeld, maar uiteindelijk hebben we wel weer de belangrijke punten gepakt. Zo zie je maar dat je ook op wilskracht een wedstrijd naar je toe kan trekken.” Nexus kan zich - met zes uit vier - nu opmaken voor het kerstreces. In het nieuwe jaar staat op 11 januari de thuiswedstrijd tegen koploper -en tevens gedoodverfde favoriet voor de titel- ONDO uit ‘s-Gravenzande op het programma.