Nexus toont veerkracht en verslaat nog ongeslagen ACKC

• Redactie/Nexus
  • 04-12-2022

Daphne Poot (18) wordt aangespeeld door Noah Poppelier, Nick Pak kijkt toe; foto: Nexus

KORFBAL - In de tweede wedstrijd van het zaalseizoen kreeg Nexus ACKC uit Almkerk op bezoek in de Schiedamse Margriethal. ACKC heeft op het veld tot zover alle wedstrijden gewonnen en ook de eerste zaalwedstrijd pakte het team (net als Nexus) de volle buit. Het op basis van deze statistieken als kampioenskandidaat getipte ACKC bleek inderdaad de pittige tegenstander die werd verwacht. Met toch een goed resultaat voor de Schiedammers.

ACKC schoot uit de startblokken en Nexus stond daarentegen nog niet op scherp in de eerste minuten: binnen vijf minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord. Met een droge knal van afstand prikte Wilfred Koppe het eerste doelpunt binnen voor de Schiedammers. Maar daarmee hield het direct even op: ACKC troefde Nexus zowel verdedigend als aanvallend af en bracht na een kwartier de score op 1-7. Een afstraffing dreigde voor de Schiedammers en de bezoekers durfden al te spreken van een makkelijk middagje.

Nexus toonde echter veerkracht en het doorzettingsvermogen in het verdere verloop van de wedstrijd. Juliette van Schie trof met een mooie doorloper de korf en via een vrije bal van Noah Poppelier werd het gat teruggebracht tot 3-7. Het begon te lopen bij Nexus en door mooie acties van onder andere Kim Majoor en Dionne van Dijk kwam de stand met nog twee minuten tot de rust op 6-9. Nick Pak pakte door en maakte op klassieke wijze de 7-9, waarna een mooie combinatie tussen Suthes Balasooriyan en Noah Poppelier de ruststand in de slotseconden op 8-9 bracht.

De tweede helft begon gelijkopgaand. Beide ploegen scoorden om en om en de stand was na vijf minuten 10-11. Het werd een tactisch steekspel, beide coaches voerden enkele wisselingen in het veld door en bij de Schiedammers kwam Noah Poppelier in het andere vak te staan. De wijzigingen in het veld pakten goed uit voor Nexus. De bezoekers kregen steeds meer moeite met de verdedigende druk en verloren daardoor steeds meer directe duels. Via een handig balletje van Noah Poppelier en een strafworp van Nick Pak kwam Nexus voor het eerst op een voorsprong, 13-11. ACKC bracht het verschil nog even terug tot een, maar de sterk ingevallen Jochem Schuurman liet er geen gras over groeien en maakte de 14-12. ACKC kon geen vuist meer maken en de Schiedammers maakten duidelijk dat de punten in Schiedam zouden blijven. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 16-14.

Een goede start van de zaalcompetitie, waar Nexus nu samen met Movado de eerste plek deelt. Vorige week won Nexus in Oud-Beijerland de eerste wedstrijd in het zaalseizoen met 14-24 van Korbatjo. Volgende week wacht de wedstrijd tegen DSO uit Klundert, om 13.55 uur opnieuw in de Margriethal.