Nexus verliest van fel ADO

15-09-2019 Sport Redactie

 
KORFBAL - Graag had Nexus de competitiestart met een overwinning een goed vervolg gegeven. Maar tegen ADO in ‘s-Gravendeel werd het vooral achtervolgen - en een nederland tot besluit. 

De Schiedamse korfballers kwamen goed uit de startblokken en wisten via enkele goede schoten op voorsprong te komen, tot een 4-2 stand. In het verloop van de eerste helft kwam ADO terug in de wedstrijd. Doordat ADO scherper was in de duels en feller in het spel, kon de ploeg uit ‘s-Gravendeel gaan rusten met een comfortabele 7-5 voorsprong. 

De Schiedammers wisten dat er na de rust iets veranderd moest worden om bij te blijven. Dit was goed terug te zien in het spel. Nexus kwam via een aantal goede aanvallen weer terug in de wedstrijd en kwam op een 10-9 voorsprong. Vanaf dit moment ging de wedstrijd gelijk op, maar wist ADO toch steeds de voorsprong te pakken. Uiteindelijk liep Nexus achter de feiten aan en wist de achterstand niet meer te verkleinen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 17-15 overwinning voor ADO. 

De Schiedammers baalden als een stekker van deze nederlaag, want er had zeker meer in gezeten. De komende week zal Nexus zich weer moeten opladen voor de volgende wedstrijd, op zaterdag 21 september thuis tegen Ventura Sport.Gerelateerd