Nexus vindt in Mario Bernard buitenlandse trainer

30-04-2020 Sport Redactie

Foto: Twitter


KORFBAL - Nexus heeft een opvolger gevonden voor de afgezwaaide hoofdtrainer Bertjan Bron. Volgend seizoen zal Mario Bernard uit Zwijndrecht (België) voor de groep staan bij de Schiedamse korfballers.

Bernard (49) is een bekende in de Belgische korfbalwereld en is met dertig jaar ervaring in het trainersvak ronduit ervaren te noemen. Naast het trainerschap heeft Bernard ook verschillende bestuursfuncties bekleed, zowel binnen een vereniging als bij de Belgische Korfbalbond.

De laatste jaren was Bernard betrokken bij Sikopi, een club uit Antwerpen. Op zoek naar nieuwe uitdagingen - buiten de landsgrenzen - kwam Bernard Nexus tegen. Zowel Nexus als Bernard waren meteen enthousiast, zo meldt de club in het eigen blad.

Bernard: "De club bestaat uit een enthousiaste groep mensen die de vereniging naar een hoger niveau willen tillen en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Ook de gedrevenheid en de mooie accommodatie zijn een fijne plus."

Noah Poppelier, die samen met Jordy Majoor de gesprekken met Bernard voerde, was ook meteen te spreken over de Belg: "Mario is gemakkelijk in de omgang en heeft een goede visie op het korfbalspel. Hij ademt als het ware korfbal en wij bieden hem graag de kans om eens buiten de landsgrenzen aan de slag te gaan als hoofdtrainer."

Nexus en Bernard hebben een contract afgesloten voor één jaar, met de intentie om daar minimaal nog een jaar aan vast te plakken. Bernard begint met Nexus op het veld in de Derde Klasse en zal in de zaal op Tweede Klasseniveau acteren.Gerelateerd