Nexus wint hervatting veldseizoen

• Redactie
  • 02-04-2017
KORFBAL - De promotiewedstrijd in de zaal tegen Ventura was nog niet koud uit de benen en hoofden - 'een geweldige ervaring', aldus het team zelf - of Nexus moest gisteren al weer aantreden in de eerste wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen. Die ging in Willemstad tegen VIOS.

Nexus wilde per se winnen, om in de competitie op het veld uit de onderste regionen te blijven. De score werd geopend in het voordeel van de Schiedammers, door een schot van Suthes Balasooriyan. VIOS wist hier gelijk op in te haken en maakte de gelijkmaker. Het spel ging de eerste tien minuten gelijk op. Nexus wist steeds de voorsprong te pakken maar VIOS haakte aan: 3-4 voor Nexus.

Hierna kwam Nexus beter in het spel; het liet zien dat het de bovenliggende partij was. Mede door mooie afstandsschoten van Lisa Stouten, Kim Majoor en Noah Poppelier wist de Schiedamse ploeg de voorsprong uit te breiden naar een stand van 3-10. Met nog zeven minuten op de klok in de eerste helft toonde VIOS zijn veerkracht en wist de stand terug te brengen naar een 7-11 ruststand.

Nexus wist dat het die voorsprong niet meer uit handen mocht geven. Na rust wist Nexus de score te openen door een strafworp, 7-12. Maar ook de ploeg uit Willemstad wilde deze overwinning niet zomaar uit handen geven en kwam terug tot een stand 11-13. Dichter liet Nexus VIOS niet komen. Door doelpunten van Juliëtte van Schie en Suthes Balasooriyan kwamen de Schiedammers weer op vier punten voorsprong. Met nog tien minuten op de klok moest dat voldoende zijn voor de overwinning. Nexus wist de wedstrijd uiteindelijk met 12-17 te winnen.

Volgende week speelt Nexus voor het eerst op het nieuwe eigen onderkomen op Thurlede. Korbatjo is dan de tegenstander. Ieder wordt uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële opening van het 'nieuwe' Schiedamse korfbalcomplex.