Nexus wint primeur op nieuw veld niet

• 09-04-2017
KORFBAL - De eerste wedstrijd op het nieuwe Schiedamse korfbalcomplex leverde Nexus niet het verhoopte resultaat. De wedstrijd tegen Korbatjo ging nipt verloren.

Beide ploegen waren gisteren op Thurlede gebrand om te winnen. De eerste achttien minuten liepen gelijk op. Nexus startte met een schot van Sander van der Heide. Elke keer reageerde Korbatjo hier direct op met een tegendoelpunt. Na die eerste periode scoorden Wilfred Koppe en Lisa Stouten ieder uit een afstandsschot, waardoor er een gat van twee doelpunten kwam. Het andere vak ging verder op dit verschil. Zo eindigde Nexus door een schot van Nick Pak en punten van Juliette van Schie, Wilfred Koppe en een doorloper van Kim Majoor op een ruststand van 14-9.

Met een gat van vijf doelpunten leek Nexus op een winnende koers. Maar Korbatjo liet Nexus al snel weten dat de Schiedammers hier niet op mochten vertrouwen. Binnen vijftien  minuten stond het gelijk, 16-16. De wedstrijd kon ineens weer beide kanten op. Het laatste stuk van de tweede helft dat hierop volgde was erg spannend. Elke keer als Nexus een doelpunt scoorde, volgde Korbatjo direct. Suthes Balasooriyan zorgde met een korte kans voor een stand van 18-17. Met nog twaalf minuten te spelen, wisten beide ploegen het elkaar lastig te maken. Er volgde een stilte van acht minuten, waarbij beide ploegen niet wisten te scoren.

Tot de scheidsrechter besloot om vier minuten voor tijd een strafworp te geven aan Korbatjo. Daarna vochten beide ploegen vier minuten lang voor de punten; het Korbatjo dat de punten mee mocht nemen.