Categorieën

Service

Nieuwe poule-indeling Schiedams kampioenschap

Nieuwe poule-indeling Schiedams kampioenschap
Sport

Nieuwe poule-indeling Schiedams kampioenschap

  • Redactie
  • 05-06-2015
  • Sport
Nieuwe poule-indeling Schiedams kampioenschap
VOETBAL - Morgen vindt op het terrein van SVV het Schiedams voetbal kampioenschap voor standaardteams plaats. Het wedstrijdschema is gewijzigd in verband met het terugtrekken van SVDPW. Acht teams zullen strijden in twee poules van vier.

Aanvankelijk was het de bedoeling (oorspronkelijke programma) dat de ploegen in drie poules van drie teams zouden strijden om de bokaal. SVDPW moet de dag na het toernooi echter een promotieduel spelen. In de uitwedstrijd tegen Foreholte gaat SVDPW proberen promotie af te dwingen naar de eerste klasse. Daarvoor is in de thuiswedstrijd met een 1-1 gelijkspel nog geen positieve marge opgebouwd.
Organisatielid Marvin Janssen heeft alle begrip voor het terugtrekken van SVDPW. "Het is heel erg jammer, maar hier kun je alleen maar begrip voor hebben. Wij wensen SVDPW dan ook alle goeds in de wedstrijd tegen Foreholte. We hopen dat ze zondag als eerste klasser terugkeren naar Schiedam", aldus Janssen.

Zonder SVDPW blijven voor het Schiedams voetbal kampioenschap acht teams over, die ingedeeld zijn in twee poules van vier teams. De wedstrijden duren twee keer twintig minuten. De nummers een van elke poule spelen de halve finale tegen de nummers twee van de andere poule. Daarna volgt de eindstrijd tussen beide winnaars.

Het evenement begint om 10.00 uur en de toegang is gratis.