Nipt verlies voor Nexus

27-01-2020 Sport Redactie


KORFBAL - Het werd spannend tussen Nexus en Korbatjo. Maar aan het eind van het liedje moesten de Schiedammers voor de derde keer op rij in het stof bijten.

Beide ploegen gingen direct scherp van start, waardoor het begin van de wedstrijd een gelijk opgaande strijd was. Door goed aanvalsspel wist Nexus een gat te slaan van vier doelpunten. De tegenstander uit Oud-Beijerland liet het daarbij niet zitten, zette flink aan en wist het verschil goed te maken: 11-11 bij rust.

Na de pauze was er een grote domper te verwerken voor Nexus. Bij een stand van 12-12 leek het erop dat Suthes Balasooriyan zijn knie verdraaide tijdens een aanvallende actie en met deze blessure kon hij de wedstrijd niet meer voortzetten. Dat gemis scheelde veel in de aanvalskracht in dat vak van Nexus. Nick Pak nam de honeurs waar. Tot 15-15 kon Nexus bijblijven, daarna knakte er iets bij de ploeg van Bertjan Bron. Korbatjo ging fel door, mede door het opbeurende publiek, en wist een gat te slaan van vier doelpunten. Met nog een kwartier op de klok was er toch nog veel mogelijk. Via 21–17 werd het uiteindelijk 21-20. Maar het eindsignaal kwam te vroeg voor Nexus om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Door het verlies van deze week komen er twee belangrijke wedstrijden aan voor Nexus. Met zes punten staan de Schiedamse korfballers nu vijfde in de poule; de volgende twee wedstrijden - tegen de nummer 6 en 7 in de poule, beide met vier punten - worden zo zeer belangrijk. Zaak voor Nexus is om een goed aanvalsplan te bedenken om de komende twee wedstrijden te winnen.Gerelateerd