Nipte nederlaag korfballers Nexus

• 16-02-2020

Jochem Schuurman is zijn tegenstander voorbij maar wordt gestuit door een dame van Vriendenschaar; foto: Nexus

KORFBAL - De  korfballers van Nexus moesten gisteren naar Bodegraven voor de wedstrijd tegen Vriendenschaar. Anders dan in de thuiswedstrijd konden de Schiedammers de punten niet in eigen zak steken.

Vanaf het eerste fluitsignaal was direct te ervaren dat beide ploegen scherp gefocust waren om te winnen. De eerste aanval van Vriendenschaar leverde direct een doelpunt op. Nexus was hier niet van onder de indruk en reageerde direct. Er ontspon zich een gelijkopgaande eerste helft, waarin de ploegen elkaar niet loslieten. Na twintig minuten wist Vriendenschaar voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten te creëren (6-4).

Het spel van Nexus was dynamisch en verrassend voor Vriendenschaar, waardoor de thuisploeg vaak aan de noodrem moest trekken. De consequent leidende scheidsrechter Krop kon dan ook niet anders dan meerdere strafworpen uitdelen aan Nexus. Nexus nam zo in de laatste tien minuten van de eerste helft het initiatief over. Vriendenschaar wist nog maar twee treffers aan haar totaal toe te voegen, tegenover de vier van Nexus (8-8). Op slag van rust - in slechts anderhalve minuut - scoorde Nexus nog twee doelpunten. Hierdoor ging de Schiedamse ploeg met een comfortabele voorsprong de rust in (8-10).

In de rust drukte coach Bertjan Bron zijn spelers op het hart om rustig door te blijven gaan met het goed neerzetten van de aanvallen. Vriendenschaar begon scherp aan de tweede helft en wist direct de korf te raken (9-10). Nexus bleef vertrouwen op het spel, waardoor de voorsprong van twee punten terug werd gepakt. Maar verder kwamen de Schiedammers niet. De aanvallen stagneerden en Vriendenschaar bouwde een voorsprong op van drie doelpunten (15-12).

Aan de kant van Nexus werd nog tactisch gewisseld. Dit leek goed uit te pakken, want Nexus knokte zich volledig terug in de wedstrijd (16-16). Naarmate de tijd verstreek, steeg de spanning in de wedstrijd, het kon alle kanten op. Kort voor het eind was het de thuisploeg die wist te scoren. Nexus kreeg nog een tweetal aanvallen om een puntje uit het vuur te slepen, maar dat lukte niet. Eindstand: 17-16.

Concluderend kan gesteld worden dat Nexus in de eerste helft de bovenliggende ploeg was, maar dat Vriendenschaar in de tweede helft beter spel liet zien.

De komende twee weken is Nexus vrij. Op zaterdag 7 maart speelt het team de belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarndrager KVK uit Kapelle.