Nouchka Fontijn bewijst opnieuw dat zij de beste van de wereld is en verslaat de wereldkampioen

12-02-2021 Sport Redactie

Op de foto zie je het moment van verbroedering tussen Fontijn (met beker) en Price (geheel links) (bron foto fragment uit livestream Bocskai Memorial Tournament)

BOKSEN - Nouchka Fontijn heeft in de finale van het internationale bokstoernooi in Hongarije tegen wereldkampioen Lauren Price opnieuw laten zien dat zij de betere boksster is. Nu werd dat ook beloond met de gouden medaille.

Nouchka Fontijn had nog een rekening te vereffenen met Lauren Price nadat zij door de jury als winnaar was aangewezen in 2019 op het WK in Ulan Ude, maar de gouden medaille niet om haar hals werd gehangen, maar na protest van de ploeg uit Wales om de nek van Lauren Price. 

Nadat Fontijn en Price beiden hun eerste twee partijen gewonnen hadden woensdag en donderdag, stonden zij vanavond om acht uur in de finale van het Bocskai Memorial Tournament in de klasse tot 75 kilogram. Dat was de eerste keer dat beiden weer tegen elkaar in de ring stonden. Het was van begin af aan een fel gevecht, waarin Fontijn zich de betere en technische boksster toonde, terwijl Price regelmatig tegen haar tegenstander aanhing, tot vervelens toe. De arbiter sprak haar enkele malen vermanend toe. 

Nouchka had vanaf de start het meeste het initiatief en de boksster uit Wales verviel als in eerdere ontmoetingen dus in veelvuldig afklemmen. De blijdschap bij de Schiedamse boksster was na dit beladen weerzien sinds de dramatisch verlopen WK-finale dan ook groot toen de arbiter duidelijk maakte dat de jury Fontijn als winnares had aangewezen. 

Was er in de eerste twee partijen in dit toernooi voor Fontijn sprake van een unanieme beslissing van de jury, ditmaal lagen de prestaties dichter bijelkaar en was de jury verdeeld. De vijf juryleden kwamen tot een uitslag van 4-0 in het voordeel van de Schiedamse. Een van de vijf juryleden vond ze aan elkaar gelijk. Ook een 4-0 uitslag is uitermate overtuigend te noemen en de vreugde op het erepodium, toen Nouchka de medaille en beker in ontvangst had genomen, was dan ook mooi om te zien en de gouden plak meer dan verdiend. Ze had opnieuw bewezen 's werelds beste boksster te zijn in haar gewichtsklasse.

"Zo, dat was even lekker. Dik een jaar na mijn beladen WK-finale stond ik weer oog in oog met mijn tegenstandster uit Wales. Hoogste tijd om even iets recht te zetten. Tikkeltje mentale druk wel, but we managed to stay cool", zo reageert Nouchka Fontijn op haar overwinning.Gerelateerd