Nouchka Fontijn geeft boksclinic voor goed doel

09-02-2023 Sport Redactie

De Schiedamse zet zich in voor een goed doel; foto: maximaalinactie.nl


SCHIEDAM - Nouchka Fontijn zet zich in voor het Prinses Maxima Centrum. Over dik twee weken verzorgt zij een boksclinic op haar 'thuisbasis', Mesa Sport.

Fontijn herkende bij een eerder bezoek aan het kinderoncologisch ziekenhuis in Utrecht de strijders in de kinderen die er worden behandeld. "Één op de vier kinderen met kanker overlijdt", weet de voormalig Olympisch boksster. "Dat is veel te veel. Ik wil samen met jullie geld ophalen om bij te dragen aan de missie: ieder kind met kanker genezen!"

Op zaterdag 25 februari kan ieder die wil bijdragen meedoen aan twee boksclinics die Fontijn verzorgt, bij Mesa Sport op de grens van Rotterdam en Schiedam, tussen Gustoweg en Nieuw Mathenesserstraat. Deelname kost 35 euro voor één van de twee clinics, te weten 'Ready to Rumble (voor beginners)', vanaf een uur 's middags, en 'Next level Boxing (voor gevorderden, iedereen die de basis van het boksen kent)', vanaf drie uur. 

"Tussen de lessen in vertel ik iets over mijn carrière en over het goede doel." Er wordt dan ook een loterij gehouden; kosten: tien euro per lot. "Prijzen zijn onder meer: bokshandschoenen, een gesigneerd shirt, een fotoshoot en culinaire prijzen."

Meer informatie is hier te vinden. De teller voor de Schiedamse boksster staat ondertussen al op ruim duizend euro.