Categorieën

Service

Nouchka Fontijn voor het eerst na Rio in de ring

Nouchka Fontijn voor het eerst na Rio in de ring
Sport

Nouchka Fontijn voor het eerst na Rio in de ring

  • Redactie
  • 20-12-2016
  • Sport
BOKSEN - Nouchka Fontijn staat deze week voor het eerst na haar zilveren medaille in Rio weer in de ring voor een wedstrijd. Zij is een van de trekkers - zeg maar de grootste blikvanger - van het Kerst Boksgala in Ahoy.

Dat boksfestijn wordt donderdag gehouden. Voor de tweede keer. Dit keer wordt een echte interland gebokst: het Nederlands team neemt het op tegen Italië. In het middengewicht
stapt Fontijn in de ring tegen Patrizia Pilo. Het Nederlandse team staat onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel en Abdul Fkiri, trainer/coach van Fontijn.

De andere dameswedstrijd is die tussen Alicia Holzken en Roberta Mostarda in de categorie tot 51 kilogram. De andere vijf wedstrijden zijn herenwedstrijden:
Heren 69 kg. Delano James - Antonio Carini
Heren 75 kg. Max van der Pas - Raffaela Munno
Heren 60 kg. Enrico Lacruz - Francesco Splendori
Heren 81 kg. Artjom Kasparian - Riccardo Valentino
Heren 91 kg. Roy Korving - Tommasi Rossano

De heren boksen drie ronden van drie minuten, de dames vier ronden van twee minuten.

In het Nederlandse team ontbreekt Peter Müllenberg. Hij is onlangs geopereerd aan zijn hand en neus. Hoewel er tot het laatste moment is getracht hem fit te krijgen, vinden artsen van het ziekenhuis het niet verantwoord dat hij donderdag bokst. "Zijn partij is derhalve van het programma gehaald", meldt Peter Bonthuis van de boksbond. Ter vervanging wordt er een voorwedstrijd tussen twee Nederlandse talenten op het programma geplaatst. Müllenberg is wel aanwezig tijdens het boksgala.

Kaarten voor het boksgala in hal 1 van Ahoy (aanvang half acht) kosten tussen de tien en dertig euro.

Voor aanvang organiseert de boksbond, in samenwerking met Hearts Sports een eindejaarsbijeenkomst. Voorzitter Boris van der Vorst zal daar bekendmaken wie de winnaars zijn van de titels Boksster en Bokser, Talent en Vrijwilliger van het jaar 2016. Deze besloten bijeenkomst begint om zes uur. Voor Fontijn kan dat de zoveelste titel dit jaar worden. Vorige week werd zij Rijnmonds sportster van het jaar. Zij werd daarna geïnterviewd door Look Tv, te zien op het bovenstaande filmpje.

Ook de cricketmannen van Excelsior'20 en Thomas Verhaar van Sparta, genomineerd in de sportersverkiezing, komen aan het woord.