Open dag Roller Derby

12-09-2018 Sport Redactie

ROTTERDAM - Een open dag die de kennismaking kan zijn met een compleet nieuwe sport: zaterdag over een week organiseert Rotterdam Roller Derby een dag over... Roller Derby.

Dat  is een behoorlijk fysieke sport op rolschaatsen. Tijdens een wedstrijd van een uur is het de bedoeling om, spelend in twee teams met ieder vijf deelnemers, waarin het gaat om inhalen en blokkeren. Vier van de vijf teamleden zijn 'blockers', die de zogenaamde jammer van de tegenpartij proberen tegen te houden. De jammer probeert deze blockers juist in te halen. "Dat gaat hard tegen hard", stelt Rotterdam Roller Derby.

Afijn, een onbekende sport waar nog veel over te leren is. Dat kan in Sportcentrum West in Rotterdam, aan de Spaanseweg bij het zwembad aldaar. Deelnemers moeten zestien jaar of ouder zijn. En het helpt als 'je van sporten, rolschaatsen en een goede sfeer houdt'.

Rotterdam Roller Derby bestaat acht jaar en heeft in die periode ongeveer honderdvijftig mensen kennis laten maken met de sport. "Mensen met en zonder ervaring op rolschaatsen, mensen met een hele sportieve achtergrond en mensen die altijd een hekel hadden aan sporten. Naast samen hard trainen is het een gezellige club waar iedereen welkom is."

Aanmelden voor de open dag kan via E: rrd.opentraining@gmail.com. Op zondag 30 september zijn er twee wedstrijden bij te wonen in Rotterdam. Vanaf 12 uur wordt er gespeeld tegen de Hell's Ass Derby Girls uit Straatsburg, Frankrijk. De wedstrijden vinden ook plaats in Sportcentrum West. De toegang bedraag voor een volwassene € 8,- en voor kinderen tot twaalf jaar € 4,-.