Oranje door met Keemink in basis

• 18-09-2018

VOLLEYBAL - Wessel Keemink is nu echt een vaste waarde in het Nederlands volleybalteam. De Schiedamse speverdelerlers begon op het WK in Bulgarije en Italië gisteren in de basis tegen Egypte. Oranje won de wedstrijd met 3-1 en plaatste zich voor de volgende ronde.

Oranje verloor in het Bulgaarse Ruse de openingswedstrijd van Canada, maar versloeg vervolgens achtereenvolgens China, Brazilië, Frankrijk en dus Egypte. Hoewel de eindstand in poule B nog niet bekend is, er moeten nog drie wedstrijden gespeeld worden, is nu al bekend dat het Nederlands team met een uitstekende uitgangspositie de tweede ronde ingaat.

Bondscoach Gido Vermeulen koos vandaag voor een basis met zoveel mogelijk fitte spelers. Behalve Keemink waren dat Wouter ter Maat (diagonaal), Jeroen Rauwerdink en Maarten van Garderen (passer/lopers), Michael Parkinson en Tim Smit (middens) en Just Dronkers (libero).

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd, speelde zeer zakelijk en was in de eerste set constant de bovenliggende partij. Het was Rauwerdink die met een killblock zijn team op een 10-7 voorsprong zette en ook in het vervolg van de set belangrijk was. Na een ace van de routinier uit Zeist won Nederland de eerste set met 25-18. Ook in set twee had Nederland weinig te duchten van Egypte. Van Garderen scoorde met twee slimme shotjes, waarmee hij zijn veelzijdigheid demonstreerde. Diagonaal Ter Maat werd goed bediend door spelverdeler Keemink en kwam keer op keer gemakkelijk tot scoren. Dankzij een killblock van Parkinson kwam het team van bondscoach Vermeulen op setpoint (24-20) en even later was het Ter Maat die 25-21 scoorde.

In de derde set liet Nederland het liggen. Egypte mocht een voorsprong nemen van 18-23. Oranje vocht zich terug tot 23-23, maar de inhaalrace strandde net te vroeg. De Egyptenaren wonnen de set met 23-25. Keemink werd er aan het begin van de belangrijke vierde set uitgehaald. Na een matige start (9-11) vond Oranje het mooi geweest en werd het verschil opeens gemaakt. Het was diagonaal Ter Maat die met een fantastische serviceserie zijn team naar een veilige 20-12 voorsprong serveerde. In de eindfase was het Diefenbach die met twee scores de 3-1 zege veiligstelde: 25-16.