Oranje door op WK ook dankzij Dulfer

• 05-12-2019

HANDBAL - Een opvallende rol voor Kelly Dulfer in de belangrijke wedstrijd op het WK tegen Servië. Nederland moest winnen om zeker te zijn van een plaats in de volgende rond, en dat deden de vrouwen: 36-23.

Oranje, dat met verlies tegen Slovenië in de eerste wedstrijd  slecht aan het toernooi begon, legt tegen Servië in de eerste helft de basis voor de ruime zege. Al snel staan ze met 0-3 voor, dankzij goals van Laura van der Heijden, Estavana Polman en Danick Snelder. Servië weet pas na zes minuten de eerste goal van de wedstrijd te maken uit een 7-meterworp.

Nederland blijft makkelijk scoren; via 2-7 wordt het 7-13. Met de teruggekeerde Kelly Dulfer in de dekking, komt Servië er bijna niet doorheen. De voorsprong wordt uitgebreid naar tien goals, nadat Nederland vijf keer op rij weet te scoren: 10-20. Met name Van der Heijden en Polman nemen Nederland in de eerste helft bij de hand met beiden vijf doelpunten. De ploegen zoeken de kleedkamers op met een ruststand van 12-20.

Polman schiet de eerste goal van de tweede helft tegen de touwen. Het duurt wederom lang voordat Servië scoort, na acht minuten is het Marije Obradovic die raak schiet: 13-22. Via Polman (2x) en Dulfer (2x) vergroten de Oranjedames de voorsprong naar twaalf doelpunten. Rond de vijftigste minuut weet Servië het gat iets te dichten, het verschil wordt verkleind naar acht doelpunten: 23-31. De laatste vijf minuten geeft Nederland nog flink gas en wordt via Lois Abbingh (2x), Larissa Nusser (2x) en Dione Housheer de eindstand van 23-36 bereikt. Dulfer scoort in totaal zes keer, net als Van der Heijdenen Abbingh; Polman weet acht keer de Servische keepster te passeren.