PPSC rouwt om echte clubman Bob 't Hooft

18-08-2021 Sport Kor Kegel

Bob 't Hooft was een zeer gewaardeerd clublid

SCHIEDAM – Voetbalvereniging PPSC is diep bedroefd om het totaal onverwachte overlijden van Bob ’t Hooft op 42-jarige leeftijd. Hij was een ‘echte clubman’ met veel humor en een daverende lach, schrijft het bestuur in een In Memoriam.  

Bob ’t Hooft, in Schiedam geboren op woensdag 30 augustus 1978, kwam zondag te overlijden, twee weken voordat hij 43 zou worden. “Een grote schok voor onze vereniging en haar leden”, zegt het bestuur van PPSC. “Bob was echt een jongen van de club die het, ondanks zijn soms opspelende fysieke ongemakken, zelfs nog schopte tot selectievoetbal in het eerste en tweede elftal.” 

Belangrijker dan als voetballer was zijn inzet als trainer en in de kantine. Hij zette zich voor de PP-jeugd in als trainer en als begeleider bij jeugdkampen. Jarenlang draaide hij op zaterdag de afsluitende bardiensten. En op feestavonden was hij aan beide zijden van de bar te vinden. 

PPSC noemt hem een enorm sociaal dier. Bob ’t Hooft had een groot netwerk binnen en buiten de vereniging. Iedereen die hem kende wist wel hilarische anekdotes, waarbij men zich vooral herinnert dat Bob onbedaarlijk om zijn eigen grappen kon lachen. Aanstekelijk. Toen een teamgenoot opnieuw een gebroken relatie had en weer moest verhuizen, zei Bob tegen hem: “Ik heb deze bank nu al drie keer in mijn handen gehad. Zo is het wel genoeg, hè?” En dan volgde weer die bulderende lach.  

PPSC spreekt van een lief, grappig en behulpzaam clublid. Zijn dood komt hard aan bij het bestuur en de leden, vooral ook bij de veteranenelftallen waarin hij de laatste jaren actief was.  

De uitvaart is zaterdagochtend op de Beukenhof in Schiedam. In verband met de Coronamaatregelen zal slechts een beperkt gezelschap de aula in kunnen. PPSC vraagt de leden om rond kwart over negen deel te nemen aan de erehaag buiten. Van 't Hooft werkte bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Driebergen en er komen in elk geval politiemensen in de erehaag. Omdat het naar verwachting heel druk wordt, komen er buiten drie schermen zodat de mensen die niet mee naar binnen kunnen de uitvaartdienst kunnen volgen.Gerelateerd